KOMMENDE FILMER PÅ KINO SOM JEG VIL SE

Hei ettersom jeg er ferdig med oppgaven jeg skulle gjøre så skriver jeg et nytt innlegg på bloggen. Jeg fant noen filmer som kommer ut på kino som jeg tenkte at jeg ville se som jeg vil dele med dere.

 

  

HAPPY DEATH DAY: Dette er en skrekkfilm som jeg har veldig lyst til og se. Jeg har sett traileren til den og den virker veldig spennende og bra. Den kommer ut 27 Oktober. Linken til traileren finner du. Denne filmen har 15 års aldersgrense HER

HJEMSØKT: Dette er også en skrekkfilm men det står ikke noen aldersgrense her så jeg vet ikke om den har noen aldersgrense. Men uansett dere finner traileren til filmen HER

 

PADDIGTON 2: Jeg elsket den  første filmen, jeg synes denne bamsen her er så søt, jeg begynte å gråte av den første filmen så jeg gleder meg til og se denne her. Dere finner linken til filmen HER

 

INSIDIOUS: THE LAST KEY: Dette er en skrekkfilm. Det står heller ingen aldersgrense her på denne filmen her men det er en skrekkfilm så anbefaler den ikke til små barn heller ikke de andre skrekkfilmene som jeg har skrevet om. Denne filmen kommer ut 05.01.2018. Linken finner dere HER

 

 

FERDINAND: Jeg synes denne oksen her er bare så søt. Jeg har sett den gamle Ferdinand og jeg gleder meg masse til å se denne her. Det vekker så mye barndomsminner. Denne filmen passer for alle. Denne filmen kommer ut 22 desember. Linken finner dere HER

 

 

 

 

UNGDOM OG BLOGGING

Hei. Jeg kommer til å skrive litt om en oppgave jeg har jobbet med en stund nå, den er ikke ferdig enda men her er noe

oppgaven

Utlevering av egne tanker, følelser og smak på nettet har hatt en eksplosiv økning. Det

blogges aktivt om døden, solarium, juleball, ?one-night-stands? osv.

Ta utgangspunkt i dette og skriv en artikkel om ungdom og nettblogging / nettskriving på

facebook, Snapchat osv. Hvor går grensa for hva det kan skrives om? Kan man være seg selv,

Altså være helt ærlig, når man skriver? Kan man leve livet ut på nett? Bør man ta noen

forholdsregler når man blogger

 

Er blogg egentlig bra for ungdom og hva er positivt og negativt med det å blogge?

Det som er positivt med å blogge er at det er folk som kan skrive en kommentar der dem viser støtte og er helt enige med deg.  Man blir sett av folk og folk leser din mening. Kanskje har du noe du sliter du med noe eller andre som har det problemet eller en interesse. Hvis man sliter med noen ting så kan man nå ut til folk som kanskje har det samme problemet som det du har.  Man har fri tilgang til å bruke så god tid på et innlegg. Det som er positivt er også er at man kan hjelpe andre folk om man blogger. Kanskje hvis du har et problem eller noe du sliter med og det er noe du velger å publisere det så er det kanskje noen folk som føler seg bedre når du har skrevet om det. Man kan bruke all sin tid på det man skriver og man trenger ikke å stresse med det innlegget. 

Det som kan være negativt med det å blogge er stygge kommentarer. Mange ungdommer opplever stygge kommentarer enten det er på en blogg eller et annet nettsted. Der folk kan ha skrevet en del stygge kommentarer som for eksempel   du er ikke pen eller noe annet det finnes verre kommentarer. Ungdommen synes det er vanskelig å være ærlig på en blogg når de tenker på alt det negative som kan komme inn i kommentarfeltet. Ungdommen føler et press på seg og er redd for å si feil for å gjøre folk sinte. De har et press på seg de må tenke på at nå kan det hende at jeg får en stygg kommentar på det innlegget om det er på en blogg eller et annet nettsted. De føler seg presset når de får stygge kommentarer fordi da føler de at de ikke har gjort det bra nok. De blir lei seg og skuffet over seg selv spesielt om kommentaren går på det med utseendet.   

Grenser

Det med grenser er viktig å sette seg uansett hvor du publisere det innlegget. Det er viktig fordi man må tenke på seg selv og hva som er greit og publisere eller ikke. Man må lytte til seg selv om hva som er greit eller ikke å publisere. Mange bloggere eller de som skriver på nettet må tenke på det er dette over min egen grense eller kan jeg publisere dette. Man skal ikke publisere det innlegget bare fordi alle andre gjør det. 

HVEM ER FOX

Hei! Du har da kommet til mitt lille hjørne her på bloggen. Mitt navn er da  Fox som er da rev på engelsk. Jeg er en blanding mellom Pomerian og Chihuahua. Jeg er 15 uker i dag så er ikke så veldig gammel akkurat. 

Jeg er en valp som har veldig mye energi og som alltid finner på noe sprell. Men det er bare for og glede eierne mine. Jeg er veldig lærervillig og lærer ting veldig fort og kan allerede sitt, gi labb og gå rundt i en sirkel. Så jeg tar ting veldig fort selv om jeg enda er liten. Visste du at Pomerianen er en av de smarteste hundene, kanskje det er der jeg har det fra, hvem vet. 

I alle fall så lærer jeg fort.  Kanskje kommer det et innlegg til om meg senere hvem vet:)

EN FIN DAG SOM VAR I HØSTFERIEN

Hei dere. Jeg tenkte bare å skrive om den første dagen i høstferien 2017. Jeg har forresten  fri nå om dere lurte på det.

Vel uansett første dagen av høstferien så ble tiden tilbrakt i stallen. Gubben som er forhesten min har vært skadet en periode så det var deilig og kunne ri han selv om det bare varte i en halvtime da det er opptrening. Jeg har savnet å ri så det var veldig deilig og endelig kunne sitte på hesteryggen igjen.

Det var sånn typisk høstvær, var ikke sånn veldig kaldt men ganske deilig egentlig.

Haha måtte bare le litt av dette bilde her altså haha take a selfi . Jeg begynte å le når jeg så dette bildet.

Alt i alt ble dette en veldig fin dag

Hva gjorde dere første dagen av høstferien: )

 

4 TIPS TIL Å BLI SUNNERE

Hei. Jeg tenkte bare å skrive noen ting som kan hjelpe deg med å bli sunnere

1. Ha balanse mellom energiinntak og energiforbruk

Det er viktig å ha en balanse mellom energiinntak og energiforbruk grunnen til dette er fordi dette er en av de viktigste enkelt årsakene til overvekt, fedme eller livsstilsykdommer. Det er derfor  viktig at du er bevisst på hvor mye du spiser når du er sånn passe mett er måltidet over. Det spiller ingen rolle på hva enn som ligger igjen av mat ta å skyv fra deg tallerkenen og gå fra bordet.

2. Reduser inntaket av brus, juice, godteri og snacks

Redusere behovet eller inntaket av brus, juice, godteri eller snacks.  Grunnen til at du skal redusere dette inntaket er fordi energi flytende form metter lite også får det deg til å spise mer. Derfor burde du redusere behovet eller inntaket av godteri, energi drikk eller snacks. Selv om dette ikke er veldig energirikt så  kjennetegnes det av at du vil spise det mer og det fort. Konsekvensen på dette er at du ikke får i deg  mikronæringstoffer, 

3. Spis mer grønnsaker

Du leste riktig spis mer grønnsaker. Grønnsaker er energifattige og tar stor plass i magen, i tillegg så inneholder mange grønnsaker mikronæringstoffer som er viktig for helsa og for at helsa skal fungere optimalt. For eksempel en god start på dagen kan være omelett av egg, melk, skinke, løk, agurk og brokkoli. Med litt nykvernet salt og pepper kan dette være noe du lager på kvelden i forveien og har med som matpakke om du ikke liker frokost eller spiser før man drar på skolen eller jobb.

4. Spis en porsjon fisk minst 3 ganger i uken

Ren fisk er en viktig kilde til protein og bidrar med metthetsfølelse. Men du skal unngå fiskeprodukter som fiskegrateng, fiskeboller, fiskepudding eller fiskepinner. Disse produktene kan inneholde så lite som 20- 30% fisk og inneholder i tillegg en god del hvetemel, margarin og diverse aroma smakforsterkere. Det beste  er rene og ferske fiskeprodukter disse er også best på smak. Fisk er ypperlig for både middag og som å¨pålegg på brødskiva. Du velger en fet variant får du også litt av de helsebringende omega- 3 fettsyrene

Håper du fikk noen tips:)

JENTE 8 ÅR TRUET AV EN GUTTEGJENG!

Hei dere. Jeg tenkte bare å skrive et innlegg handler om noe som gjør meg skikkelig sint og irritert. Dette innlegget handler om at en helt forsvarsløs jente på 8 år ble truet av en guttegjeng. Altså hva faen ja jeg bannet men det må vel være lov når det kommer til dette her. 

Dette her skjedde et sted like ved der jeg bor og det gjør meg ikke bedre eller roer meg akkurat ned heller. Hvorfor skal en guttegjeng true en forsvarsløs jente på 8 år er det fordi hun er svakere enn dere at det blir morsomt å gjøre det eller fordi det er kult. Jeg vet ikke men en ting er sikkert jeg håper at dere gutter som gjorde dette ikke har så veldig god samvittighet for det dere gjorde. Hvorfor gjorde dere dette i det hele tatt. Jeg synes så synd på denne stakkars jenta som opplevde dette her. Jeg kan forestille meg dette fordi jeg selv vet hvordan det er eller på en måte men det var via mobbing. Men poenget er at dette her må stoppe. Vi kan da ikke ha det sånn at man skal gå true yngre mennesker fordi de er svakere enn deg selv.  

Hele saken kan dere lese her 

NAKENBILDER PÅ SNAPCAT

Hei dette tema er ganske viktig for meg. Det finnes   utrolig mange gutter på Snapchat eller ta omegle for eksempel i stedet for Snapchat som krever nudes eller nakenbilder av jenter eller vise ting på omegle. Tror dere gutter generelt at vi jenter eller meg som jente at å få pikk bilder eller andre ting i form for nudes er noe koselig. Vel for meg er det et nei. Jeg synes det ikke er noe koselig å få noe type form for nudes i det hele tatt.

Eller det at dere vil at jenter skal bedømme pikken deres fra 1-10 eller om vi kunne ha sugd den. Jeg vet ikke med dere jenter men i allefall så liker jeg  ikke for å si det rett ut jeg liker det faen meg ikke. Jeg er overhode ikke interissert. Det som også er så dritt er at dere gutter sletter jenta dere snakker med på Snapchat fordi hun nekter å vise private kroppsdeler. Hva faen er vitsen med det. Det er ikke greit å presse jenta pga det. Og jenter ikke vis noen ting til noen når det kommer til nudes eller nakenbilder! 

PELSDYR

Kjære dere som leser dette. Jeg skal skrive noe som brenner så sterkt inne i meg og som jeg kommer nok til å gjøre resten av livet. Nemlig det med pelsdyr. 

Jeg trodde det med pelsdyr bare var fine greier. At dyrene hadde det fint og når de skulle få pelsen fjernet så ble det gjort på en rolig måte for å ikke stresse dyrene. Men det var før jeg  hørte om alt det grusomme dyrene går igjennom. Dyrene går nemlig igjennom en veldig fæl måte før de dør og pelsen blir brukt. Dyrene blir nemlig plassert i små trange bur. De får skader, sykdommer de lider i de små burene de bor i resten av livet. Mange av dyrene dør før de avlives. Det er fordi de ikke får nok plass til å bevege seg, nok mat eller vann de må klare seg med den plassen de har.

Ei venninne fortalte meg det at i for eksempel Finland blir dyret avlet opp til enorme størrelser.   Jeg blir bare sint når jeg ser dette her. Hvorfor skal dette dyret eller andre dyr gå igjennom en sånn prosess for at vi skal kunne kle oss i pels. Altså er det bare fordi vi synes det er fint og vi vil bruke det for å holde varmen jeg vet ikke. Men en ting er sikkert dyrene trenger pelsen mer enn det vi gjør. I noen land får dyrene pelsen revet at. De er fult bevisste på hva som skjer , de skriker og hyler av smerte  fordi det gjør så skrekkelig vondt. Ta for eksempel Angora kanin disse kaninene får pelsen nappet av mens de er fult bevisste.  En ting som er sikkert jeg kommer ikke til å gå med pels.