Flere spørsmål

1. Hvor gammel er du om 5 år?

Da er jeg 22 år gammel. Hvor ble tiden av haha.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Venner på skolen

3. Hvor høy er du? Jeg er 172. Ganske høy.

4. Hvilken film så du sist? Fifty Shades of Freed

5. Hvem ringte du sist? Venninne

6. Hvem ringte deg sist? Kompis av meg

7. Hva stod det på den siste sms?

God morgen

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer ann på hvem jeg snakker med.

9. Hva er ditt favorittsted. Må vel bli hjemme eller hjembyen min Hamar.

⭐ TING SOM KAN ØDELEGGE HÅRET DITT

tenkte at jeg skulle dele noen tips i forhold til ting som kan skade håret og hva man burde gjøre for å unngå det.

⭐ HÅRET I HÅNDKLE

Når håret er nyvasket så har nemlig ikke håret godt av å  å bli surret inn i et håndkle. Om du likevel vil vikle opp håret så oppfordrer jeg deg til å være varsom og ikke surre håret for stramt. 

 

⭐ Unngå «bikkjemetoden»

Du burde unngå å gni håret hardt frem og tilbake når det er vått da dette kan føre til at håret floker seg veldig eller verste fall brekke. Klem heller vannet forsiktig ut av håret med et håndkle eller sett det i en turban sånn at det trekker seg til vannet på den måten.

 

⭐ Forsiktig med børsten

Det er best at man børster håret sånn at man får ut alt av tugger og floker i håret. Bruk en børste som har myke tagger. Begynn nederst i spissene og ikke øverst da dette kan skade håret. 

 

⭐ Vær effektiv med føneren 

Det beste er at du tørker håret før du utsetter det for børsting og hodeputen. For at du skal kunne gjøre det fortest mulig med å tørke håret bør du sørge for å rense føneren med jevne mellomrom. 

Du bør også beholde nebbet på føneren og peke den langs hårets lengde og ikke mot hodebunnen. Da får du nemlig utnyttet varmen og luften og tørkingen går raskere.  Du bør aldri føne klisvått hår da bør du heller klemme ut overflødig vann først også la håret lufttørke noe før du begynner med føningen.

Vel håper dere likte tipsene

 

Røyking hvor skadelig er det?

Ettersom jeg har en oppgave om røyking så tenkte jeg å dele litt sammen med dere. Dette er for å gjøre så mange av dere som mulig klar over hva slags skader røyking kan gi. Jeg har en del venner som røyker så derfor velger jeg å skrive dette. 

 

Relatert bilde

Skader av røyk?

Når man røyker så skader nemlig røyken nesten alle organene i kroppen og man kan få mange sykdommer. Røyking øker også sjansen for at du får en hjertesykdom opp til 4 ganger. Risikoen for at du får lungekreft er hele 23 ganger høyere hos menn og 13 ganger så høyere for kvinner enn om du ikke velger å røyke. Det øker også sjansen for at du dør av KOLS med 12 til 13 ganger. 

Hjerteinfarkt 

Man øker også sjansen for hjerteinfarkt når man røyker, det øker også risikoen enda mer for kvinner enn for menn. Det at man røyker noen få sigaretter daglig gir også økt risiko. Hvis man har et forbruk på 1-4 sigaretter om dagen er risikoen for å få hjertesykdom dobbelt så høy som om man ikke røyker. Man utvikler hjertesykdom tidligere enn om man ikke røyker.

Men om du slutter å røyke nå da er risikoen for hjerte og karsykdom redusert allerede etter et døgn. Og om et år så er tilleggsrisikoen på grunn av den røykingen halvert. 

KOLS

Symptomer: nedsatt lungekapasitet., tung pust og irritasjon i luftveiene. Det gir også hoste og økt slimproduksjon. 

Du kan heller ikke bli frisk av Kols men om man slutter å røyke kan man  hindre vidre sykdomsutvikling. Det finnes medisiner og hjelpemidler som kan gjøre at sykdommen er lettere å leve med.

Hjerneslag

Hjerneslag blir doblet ved at man røyker. Røykingen gjøre at det blir samlet fett i blodårene og fettet kan også stanse blodtilførselen til hjernen og gi hjerneslag. 

Hvis man får slag kan dette føre til slag og et slag kan føre til at man får lammelser eller død. Det er ikke alle som røyker som får slag men om man røyker daglig så er et fettavleringer  i årene. Du kan aldri være forberedt på et hjerneslag da dette kommer plutselig og uventet. Man kan da få vanskelige og langvarige funksjonstap om man får slag.

Hjerneslag

Røyking dobler risikoen for hjerneslag. Røyking gjør at fett samler seg i blodårene, og fettet kan stanse blodtilførselen til hjernen og gi hjerneslag.

Et slag kan føre til lammelser eller død. Ikke alle som røyker får slag, men alle som røyker daglig har fettavleiringer i årene. Et hjerneslag kommer plutselig og uventet, og dersom du rammes kan du få vanskelige og langvarige funksjonstap.

Røykeslutt vil redusere risikoen for hjerneslag. Dersom man slutter å røyke vil du etter 2?15 år ha samme risiko for slag som en ikke-røy

Dette var noe som kan skje med kroppen din om man begynner å røyke. 

Håper dere aldri begynner å røyke og hvis man røyker oppfordrer jeg dere til å slutte.

SEND INN HVA DERE VIL LESE

Hei!

Jeg sliter nemlig litt med å finne noe som kan virke interessant for dere å lese så derfor spør jeg dere kjære lesere om hva dere vil lese her på bloggen. Dette er for at jeg skal gjøre denne bloggen så interessant som mulig for dere. 

Jeg elsker å skrive innlegg for dere så derfor så spør jeg dere. 

Håper så mange som mulig vil gi meg litt inspirasjon til innlegg, 

Skriv en kommentar i kommentarfeltet her i bloggen.

Vi snakkes.

HVOR MYE KALORIER ER DET I MACDONALS MAT?

Noe jeg alltid har lurt på er hvor mye kalorier det er i hamburger man får på macern. Derfor så googlet jeg det for å finne ut og dette er det jeg har funnet ut.

Dobbel cheesburger. 

Kalorier: 442kcal Det er ganske mye  kalorier i bare en sånn burger også spiser man kanskje 2 eller 3 av dem. 

 

Bilderesultat for dobbel cheeseburger mcdonalds kalorier

Macfies 

Kalorier: 329kcal Her er det også masse kalorier. 

Bilderesultat for macfries

frappe:

Kalorier: 365kcal

 

Bilderesultat for caramel frappe

 

 

 

Med andre ord man får i seg masse kalorier når man er på macern. Jeg er glad jeg ikke er der hver dag for å si det sånn.

JEG LENGTER SÅNN ETTER DEG🌹

Jeg lengter etter deg. Hvorfor måtte det være akkurat deg jeg mistet. Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker på deg. Du som var så fantastisk og herlig. Jeg kunne komme til deg når ting var tungt. Ta meg en ridetur og bare glemme det vonde og bare kose meg sammen med deg. Jeg kunne alltid stole på deg. Du gjorde aldri noe vondt. Jeg savner deg så utrolig mye. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde deg her når ting er vanskelig for meg. Men sånn er det ikke. Her sitter jeg uten deg. Jeg lengter etter å klappe deg, kose med deg kjenne bevegelsene dine igjen. Men det kommer aldri til å skje igjen fordi du er borte og jeg er igjen her.

Men en dag ses vi igjen og da kan vi løpe sammen vi to du og jeg. Til den dagen skjer pass på meg kjære gutten min🌹

Sov godt engelen min🌹🌹

KROPPSPRESS

HEI!

Jeg tenkte og skrive litt om det med kropps press eller rettere sagt det med kroppen og ha den perfekte kropp. Grunnen til at jeg velger å snakke om det er fordi det er et veldig stort tema fortiden. 

Den perfekte kropp? 

Hva er den perfekte kropp. Er det å ha en kropp hvor man er veldig tynn eller er muskuløs. Jeg selv er ikke akkurat veldig tynn eller er muskuløs. Jeg er kanskje ikke så slank som de modellene. Skal man være tynn må man jo slanke seg. Men man kan ikke tenke sånn. Man burde heller fokusere på seg selv og bestemme selv om man er fornøyd med kroppen eller ikke. 

Plastiske operasjoner

Plastiske operasjoner er det mange velger for og kunne få det perfekte utseendet.  Mange jenter velger å operere seg for å få større rompe eller pupper. Jeg hadde ikke villet tatt noen operasjoner for og kunne endret utseendet mitt. Nå er jo jeg ganske ung enda. Det kan jo hende at jeg har skiftet mening når jeg blir voksen. Men sånn jeg ser det nå er ikke plastiske operasjoner noe for meg. Jeg har også sett tv programmer som for eksempel kirurgiske katastrofer. Hvor da en plastisk operasjon har gått galt. Det frister ikke noe for meg å operere meg når jeg ser hva slags resultater man kan få av det. Selvfølgelig så kan man bli pene av det også og få fine resultater også. 

Men det er også av og til at noen blir mobbet fordi de har operert seg. De blir sett ned på og får ofte kommentarer som for eksempel så billig du er. Eller så falske puppene dine er. 

 

Ditt valg!

Det skal være ditt eget valg om du vil endre på kroppen din, om du vil operere eller ikke er ditt eget valg. Man skal ikke gjøre noe bare fordi andre vil at du skal forandre deg. Du selv skal velge og ikke bry deg om hva de andre synes. Før ble jeg mye mobbet. Men jeg har lært meg til å ikke ta negative kommentarer innover meg. Grunnen til det er for at den som mobber deg kanskje ikke er fornøyd med seg selv. Kanskje er den personen misunnelig på kroppen din og vil gjøre alt for at du skal få et dårlig selvbilde av deg selv. 

Selvfølgelig er det med å ikke ta negative kommentarer innover seg vanskelig. Men det jeg pleier å gjøre for at det skal gå lettere er å bare slette de stygge kommentarene og bare bruke energien min på noe annet.

Det er ikke noe vits i å bruke all energien på å fokusere på ting som er negativt når man heller kan bruke den energien på noe annet.

Vel nå må jeg gjøre noe annet vi snakkes.